Barion Pixel
zoldoceankerteszet@gmail.com
Spenót ’Greta’ 25 DB MAG

Spenót 'Greta' 25 DB MAG

Spenót 'Greta'
Cikkszám: Spinacia oleracea g
Kiszerelés: db
600 Ft
 db
Megosztás másokkal:

Termékismertető

A spenót értékes élelmiszerünk. Vitaminok közül főként A, C és K-vitaminból tartalmaz jelentősebb mennyiséget, de B2, B6 és E-vitamin tartalma is említésre méltó. Ásványi anyagok közül a benne található vas, mangán, cink, réz, magnézium, kálium és kalcium mennyisége számottevő.
Könnyen emészthető, alacsony kalória tartalmú étel, ezért mindenképpen érdemes beiktatni étrendünkbe. A benne található oxálsav vesekőképződést elősegítő vegyület, ez akkor jelent valós veszélyt, ha jelentős mennyiségben fogyasztunk spenótot, és mindig főzve.
A spenótot állandó helyére vetjük. A tavaszi vetés ideje február végétől április végéig tart, célszerű szakaszosan vetnünk, így sokáig élvezhetjük a friss spenótot.
A vetés nagyon egyszerű. Első lépésként alakítsunk ki sorokat egymástól 20 cm-es sortávolságra, a magokat pedig 2-3 cm mélyre vessük el. A vetés gondozása a kapálásból és gyomlálásból áll. Ha tartós a szárazság, időnként öntözzük meg. A spenót, ideális körülmények mellett, nagyjából 6-7 hét elteltével szedhető.
A betakarított spenótot fogyaszthatjuk frissen, de bátran le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra. A tavasszal vetett és azt követően betakarított spenót helyére paradicsomot, paprikát is ültethetünk, vagy rövid tenyészidejű zöldségek magját vethetjük el.