Barion Pixel
zoldoceankerteszet@gmail.com
Paradicsom ’Ökörszív’ 10 DB MAG

Paradicsom 'Ökörszív' 10 DB MAG

Paradicsom 'Ökörszív'
Cikkszám: Solanum lycopersicum okosz
Kiszerelés: db
600 Ft
 db
Megosztás másokkal:

Termékismertető

Az Ökörszív paradicsom középkései, magas növésű, szabadföldi fajta. Kárminpiros színű termése szív alakú, átlagtömege 400-450 gramm. Húsos, nagyon jó ízű paradicsom, mely befőzésre és friss fogyasztásra kiváló.

Az otthon termesztett paradicsom íze nem hasonlítható össze a boltiéval. Egy kevés odafigyeléssel még egy kezdő kertész is képes szép, egészséges paradicsomokat termeszteni.
A paradicsomot könnyű elültetni és akár néhány palánta elég ahhoz, hogy az egész család élvezhesse a gazdag termést.
A paradicsomnak laza talajra van szüksége, kavicsok, keményfölddarabok vagy törmelék nélkül, hogy gyökereit szabadon szétterjeszthesse. A paradicsom akkor fejlődik a legjobban, ha karóhoz vagy kis állványhoz rögzítjük.
A sikeres termesztés az egészséges palántákkal kezdődik. A fokozatosan szoktassuk a palántát a kinti körülményekhez, majd ültessük ki a növényt a jól előkészített talajba és lássuk el megfelelő tartószerkezettel. Egy paradicsomos kertnek naponta legalább 8-10 óra napsütés szükséges. Ha mulccsal szórjuk be a talajt a kertben, akkor ez biztosítani fogja az egyenletes talajhőmérsékletet és megelőzi a gyomok növekedését. A paradicsomos kertnek nagyon sok vízre van szüksége, rendszeres trágyázásra, és az esetleges kórokozók kiirtására, hogy egészséges, bőven virágzó növényeink legyenek.