Barion Pixel
zoldoceankerteszet@gmail.com
Kakukkfű 40 DB MAG

Kakukkfű 40 DB MAG

Kakukkfű - Thymus vulgaris
Cikkszám: Thymus vulgaris
Kiszerelés: db
600 Ft
 db
Megosztás másokkal:
Rövid ismertető: Thymus vulgaris

Termékismertető

A kakukkfű egy lassan terjeszkedő, ízletes évelő kis levelekkel és virágokkal, amely 10-12 cm-es talajtakarót képez a kevésbé forgalmas helyeken.
A halványlila színű virágok kis fürtökben jelennek meg, a leveleinek pedig erős illata van.
A kakukkfüvet sok helyen egynyári fűszernövényként termesztik. A kakukkfű olajat gyógyászatban és parfümök készítéséhez használják. A fűszernövények közül a kakukkfű jól használható húsos ételekben.
Bármilyen jó vízelvezetésű talajban megél, de vigyáznunk kell vele, mert gyorsan szaporodik. A kakukkfű inkább dekoratív semmint ízletes. Segíti az emésztést, és enyhe nyugtatóként is lehet használni. A kakukkfű méz ízletes, és segít a megfázás és a torokfájás tüneteinek csillapításában.
A kakukkfüvet régóta használják torokfájás, köhögés, és különböző felső légúti fertőzések esetén. de teája kiváló immunerősítő és fertőtlenítő hatású is. A benne található hatóanyagok segítenek feloldani, illetve "hígabbá" tenni a letapadt váladékot. Betegség esetén érdemes naponta többször is kakukkfűteát inni, de ha forró kakukkfüves fürdőt veszünk, az is segítheti a könnyebb, felszabadultabb légzést. Étvágyjavító és segíti az emésztést is.
Tavasszal vessük el a magokat egy szaporító ládába vagy egyenesen a kertbe. Amíg kicsik, folyamatosan legyen nedves a talaj, és kb. 15 cm távolságra tegyük egymástól. Amint jól meggyökereztek, már nincs szükségük sok öntözésre vagy trágyázásra.
Az első évben csak keveset szedjünk róla (vagy egyáltalán ne). Egész évben lehet szedni őket, habár júniusban és júliusban van a legjobb ízük. Télen a növények nem nőnek, így ilyenkor keveset szedjünk róla. A kakukkfű szárát le lehet fagyasztani vagy meg lehet szárítani – mindkét esetben megőrzi eredeti ízét.