Látogasson el webáruházunkba!

Paradicsom 'Ökörszív' 10 DB MAG (Solanum lycopersicum okosz)

Webáruház  »  Zöldség vetőmag  »  Paradicsom 'Ökörszív' 10 DB MAG
https://www.zoldocean.hu/termek/paradicsom-_okorsziv_-10-db-mag2
 Paradicsom 'Ökörszív' 10 DB MAG
Paradicsom 'Ökörszív'
Ára:
600 Ft


Paradicsom 'Ökörszív' 10 DB MAG részletes ismertetője

Az Ökörszív paradicsom középkései, magas növésű, szabadföldi fajta. Kárminpiros színű termése szív alakú, átlagtömege 400-450 gramm. Húsos, nagyon jó ízű paradicsom, mely befőzésre és friss fogyasztásra kiváló.

Az otthon termesztett paradicsom íze nem hasonlítható össze a boltiéval. Egy kevés odafigyeléssel még egy kezdő kertész is képes szép, egészséges paradicsomokat termeszteni.
A paradicsomot könnyű elültetni és akár néhány palánta elég ahhoz, hogy az egész család élvezhesse a gazdag termést.
A paradicsomnak laza talajra van szüksége, kavicsok, keményfölddarabok vagy törmelék nélkül, hogy gyökereit szabadon szétterjeszthesse. A paradicsom akkor fejlődik a legjobban, ha karóhoz vagy kis állványhoz rögzítjük.
A sikeres termesztés az egészséges palántákkal kezdődik. A fokozatosan szoktassuk a palántát a kinti körülményekhez, majd ültessük ki a növényt a jól előkészített talajba és lássuk el megfelelő tartószerkezettel. Egy paradicsomos kertnek naponta legalább 8-10 óra napsütés szükséges. Ha mulccsal szórjuk be a talajt a kertben, akkor ez biztosítani fogja az egyenletes talajhőmérsékletet és megelőzi a gyomok növekedését. A paradicsomos kertnek nagyon sok vízre van szüksége, rendszeres trágyázásra, és az esetleges kórokozók kiirtására, hogy egészséges, bőven virágzó növényeink legyenek.